Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding is meer dan alleen maar je huiswerk maken. Uiteindelijk wil je de leerstof beheersen, begrijpen en kunnen toepassen. Om dit te kunnen bereiken, krijg je bij ons de begeleiding die je nodig hebt. Onze aanpak is gebaseerd op twee elementen namelijk de (vak)inhoudelijke ontwikkeling en de persoonlijke ontwikkeling.

De (vak)inhoudelijke ontwikkeling wordt versterkt door de bijlessen. Je krijgt in je eentje uitleg van de stof, je kunt vragen stellen en samen wordt gekeken of de lesstof wordt beheerst. Deze inhoudelijke begeleiding sterkt het zelfvertrouwen van de leerling en leidt tot betere resultaten van proefwerken, toetsen en overhoringen.

De persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd door methodisch en gestructureerd het huiswerk te maken en te leren. Door samen het huiswerk en de voorbereidingen voor proefwerken, SO’s en werkstukken te plannen ontstaat overzicht en rust. Met name de rust en de zekerheid controle te hebben over het huiswerk, naast de kennis en kunde van de lesstof leidt tot meer vertrouwen in jezelf en uiteindelijk tot betere resultaten. En daar doen we het allemaal voor!